4 de gen. 2007

LASSANYA DE VERDURA I MARISC

Aquesta recepta és original d'una bona amiga de la feina, la Teresa, va guanyar un concurs del Mercat central de Sabadell.

Ingredients :

Per a 6 persones
2 porros
1 pebrot vermell
1 albergínia
1 carbassó
250 grs. de xampinyons
100 grs. de pinyons
1 gotet de vi blanc sec
250 grs. de gambes cuites i pelades
250 grs. de perca
sal
oli
llesques primetes de formatge emental ( 5 o 6 segons la plata)
1 paquet de lasanya precuinada

Per la beixamel:
1 litre de llet (millor de soja)
70 grs de farina
sal
pebre
nou moscada

PREPARACIÓ:

Tallar totes les verdures amb dauets petitons, posar l'alberginía i el carbassó amb sal, perquè treguin l'aigua.
En una cassola amb oli, no massa, ofegarem les verdures per l'ordre següent, primer el porro (el salarem), quan estigui una mica fet afegirem el pebrot (i el salarem) després l'alberginía i per últim el carbassó.
En una cassola a part posarem una mica d'oli i quan estigui ben calent tirarem els xampinyons i els salarem, un cop fregits els reservarem.
També fregirem els pinyons i un cop fregits i fora de la paella afegirem la sal.
Quan estiguin les verdures ben ofegades ( no ens passem amb la cocció, després han d'anar al forn), afegirem el gotet de vi blanc i deixarem que faci xup-xup uns 5 minuts aprox. perquè tregui l'alcohol.
Incorporarem els pinyons i els xampinyons i ho barrejarem tot bé.
Farem la perca a la planxa i la esmicolarem, les gambetes ja descongelades les tallarem a trocets petits igual que hem fet amb les verdures i tot plegat ho incorporarem a les verdures i deixarem que cogui una mica perquè tregui tota l'aigua.
Remullarem les plaques de lassanya amb aigua calenta (15 minuts aprox) remenant de tant en tant perquè no s'enganxin. Passat els minuts de remull, amb l'ajuda de paper de cuina eixugarem les plaques de lassanya.

Farem la beixamel.

En un plata de forn untada amb una mica d'oli posarem una capa molt prima de beixamel, unes plaques de lassanya, una de verdures, una mica de beixamel uns esquitxos de salsa de tomàquet (opcional) repetirem de nou i l'última capa serà de plaques de lassanya a sobre hi posarem beixamel, el formatge i repartirem per la plata trocets de mantega.
Posar al forn calent perquè faci una mica de xup xup i gratinar.

NOTES: 1.Si voleu es pot fer sense peix i queda una lassanya vegetal super bona
2.Queda millor reposada, pot fer-se la part de les verdures un dia, l'endemà fer les capes a la plata i al tercer
dia només s'ha d'escalfar
3.Si el dia que es fa la plata s'escalfa al forn i a l'endemà només la gratines, les verdures i la lasanya queden més
compactes i al servir la lasanya no es desfà tant.

SI LA FEU, PASSEU-ME CORREUS A VEURE QUE US HA SEMBLAT.

BON PROFIT I BONA CUINA







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada