16 de maig 2007

PAELLA DE MARISC

Ingredients per a 4 persones:

400 grs d'escamarlans
400 grs d'arròs (grà semi-llarg)
250 grs de calamars
200 grs de llagostins
200 grs de gambes
150 grs de crancs
1 tomàquet madur
4 alls
1 ceba grossa
10 cullerades d'oli
sal, uns brins de safrà i fumet de peix (trobareu la recepta a BASES DE CUINA)

Preparació:

Poseu una paella al foc amb un raig d'oli i, quan sigui calent, feu-hi daurar els escamarlans. Retireu-los.
Tot seguit, poseu-hi els llagostins, les gambes i els crancs. Retireu-los.
Finalment, poseu-hi els calamars nets i tallats a rodelles. Només s'ha de saltar sense que perdi l'aigua. Retireu-los.
A la mateixa paella, afegiu-hi un raig més d'oli i sofregiu lentament la ceba pelada i tallada a daus ben petits. Quan sigui mig cuita, tireu-hi els alls trinxats i deixeu-ho coure.
Quan estiguin ben sofregits, incorporeu el tomàquet ratllat, el safrà i deixeu-ho concentrar bé.
Poseu-hi l'arròs i els calamars, remeneu-ho una mica i tireu-hi el fumet bullent.
Incorporeu-hi el marisc, tasteu-ho de sal i deixeu acabar de coure.

Recomanació i variant: Si salteu lleugerament el marisc-enlloc de coure'l-conservarà millor tots els seus sucs. També podeu canviar les gambes, els escamarlans i els llagostins per un únic llamàntol.

Vi Recomanat: Fillaboa Albarinho 2003 ( D.O Rías Baixas) Preu 9,95 €


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada