PAELLA MIXTA

Ingredients per a 4 persones:

350 grs d'arròs de gra curt
200 grs de costella de porc a trossets
200 grs de conill o pollastre també a trossets
200 grs de calamars nets i tallats
1 grapat de cloïsses sense sorra
100 grs de pèsols,carxofes o mongetes verdes
4 gambes
4 escamarlans
8 musclos
1 ceba
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
2 tomàquets
1 l llarg de fumet de peix (trobareu la recepte a l'apartat de BASES DE CUINA)
2 grans d'all
oli i sal

PER A LA PICADA:
2 grans d'all
uns brins de safrà
unes branques de julivert

Preparació:
Per començar, salteu a la paella, amb un bon raig d'oli i a foc fort, la costella i el pollastre o conill amb sal fins que quedin ben rossos.Aparteu els trossos i fregiu volta i volta les gambes i els escamarlans amb sal, que també reservareu. Abaixeu el foc i sofregiu la ceba i els pebrots trinxats durant força estona. Un cop enrossits, afegiu-hi el all i el tomàquet trinxat sense llavors.
Quan el sofregit estigui ben cuit, hi aboqueu els trossos de calamars i torneu a pujar el foc. Quan s'hagi evaporat l'aigua dels calamars, aboqueu-hi l'arròs i remeneu-lo amb la cullera de fusta perquè s'amari d'oli. Així quedarà més gustós i solt.
Afegiu-hi els pèsols, la carn que havíeu fregit, les cloïsses, els musclos nets i el fumet bullent -podeu obrir els musclos dins el brou en mig minut i treure'n una valva o deixar-los sencers perquè s'obrin sols a la paella.
Seguidament remeneu-ho i repartiu per sobre els crustacis de manera que després siguin fàcils de servir. Tasteu-ho de sal i rectifiqueu.
Feu la picada, deixateu-la amb una mica d'aigua o brou i aboqueu-la a la paella. Abaixeu el foc i deixeu-ho coure un total de 18 minuts procurant que bulli per tot arreu.

VI RECOMANAT: Atrium Merlot 1999 (D-O Penedès)

Comentaris

Entrades populars