Fondants de Xocolata






Ingredients:
100 grs de mantega, 2 cullerades de coco en pols, 4 ous, 1 rovell, 75 grs de sucre glass, 100 grs de xocolata negre, 50 grs de farina, 1 cullereta de llevat en pols, 4 boles de gelat de festuc o vainilla.
Per a la salsa: 225 ml d'aigua, 60 grs de sucre morè, 25 grs de glucosa líquida, 25 grs de xocolata negre ratllat, 25 grs de coco en pols
Per les ametlles : 100 grs d'ametlles en làmines, 1 cullerada de kirsch, 15grs de sucre morè.

Preparació:
SALSA: Coure l'aigua amb el sucre i la glucosa. Quan es posi a bullir, afegir la xocolata i el coco i sense deixar de remenar portar una altra vegada a ebullició. Baixar el foc i deixar fer 5 mins. més sense deixar de remenar. Retirar ¡, colar, tapar i reservar.
AMETLLES : Posar les làmines d'ametlla en una safata de forn, mullar amb el kirsch i tirar per sobre el sucre. Posar al forn, pre-calentat a la màxima temperatura i coure 5 mins. s'han de remenar.

Untar amb mantega 4 anelles inoxidables i cobrir-los de coco en pols, eliminant l'excés. Col-locar les anelles en una safata de forn coberta amb paper de forn antiadherent i reservar. Una vegada s'han tret les ametlles del forn, reduir la temperatura a 170ºC. Batre els ous juntament amb el sucre i el rovell fins que quedi espès.
En un pot, derretir la xocolata amb la mantega al bany maria. Retirar i afegir els ous, poc a poc i sense deixar de remenar. Afegir el coco en pols, prèviament tamisat amb la farina i el llevat. Repartir la mescla entre les anelles , introduir al forn i fornejar entre 8 i 9 minuts.
Treure les fondants del forn, temprar, treure les anelles i posar-les en plats individuals. Espolvorejar amb sucre glass, posar les ametlles al voltant i servir una bola de gelat. Tirar per sobre la salsa de xocolata.


Comentaris

Entrades populars