9 de febr. 2008

POMES FARCIDES DE L'EMPORDA

4 persones 1 hora i 15 minuts

Ingredients:


• 8 pomes mitjanes
• 1 ceba grossa
• pa ratllat
• 200 g. de carn de porc picada
• 50 g de carquinyolis
• 2 copes d'anis
• 2 vasos de vi blanc
• 1 ou
• 50 g de mantega
• 25 g d'ametlles torrades
• 1 culleradeta de sucre
• canyella en pols
• farina
• oli
• 1 llimona


1. Peleu les pomes, traieu-ne el cor, sense foradar gaire, buideu una mica i ruixeu amb una mica de suc de llimona.
2. Sofregiu la ceba tallada fina. Quan comenci a daurar-se, afegiu-hi la carn de porc i deixeu coure una estona, afegiu els carquinyolis picats, reservant-ne dos, el pa ratllat, mig vas de vi, una mica de canyella en pols, la culleradeta de sucre; procureu que quedi una unitat compacta i retireu-ho del foc.
3. Afegiu l'ou batut, mescleu bé i farciu amb tot plegat les pomes que ja tenim preparades.
4. Poseu-les en una safata i regueu-les acuradament amb una copeta d'anís i un got de vi; deixeu-ho una estona, fins que es vegi que la maceració és al punt.
5. Enfarineu-les i fregiu-les amb cura, torneu-les a posar a la safata i regueu amb la copa d'anís i el vi que hagin sobrat, afegiu unes boletes de mantega i poseu-les al forn, suau, fins que estiguin cuites.
6. A la meitat de la cocció, afegiu-hi una picada amb 25 g. d'ametlles i 2 carquinyolis.
7. Aquestes pomes es poden prendre indistintament de postres, d'entrant o abans d'un rostit. Se solen menjar calentes, però també són molt bones fredes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada