4 de març 2008

CIGRONS GUISATS A LA CATALANA

4 persones 2 hores i 15 minuts

Ingredients:

o 600 grams de cigrons crus
o 1 ceba
o 4 tomates madures
o 4 ous durs, oli sal

• Picada:

o 2 grans d'all
o 25 g d'ametlles torrades
o uns brins de safrà
o julivert, sal, pebre

Preparació:

1. Poseu en remull els cigrons, en aigua tèbia, 12 hores abans de fer-los servir.
2. Per preparar-los, escorreu-los, netegeu-los i poseu-los en una olla amb aigua bullent, procureu que no s'interrompi l'ebullició; han de coure a foc viu, aproximadament dues hores, tapats.
3. En una cassola al foc amb oli, sofregiu la ceba tallada fina, quan es comenci a daurar afegiu- hi les tomates ratllades, deixeu coure uns minuts i afegiu els cigrons, poseu-hi un cullerot de l'aigua utilitzada per bullirlos; deixeu coure lentament.
4. En el morter, piqueu les ametlles, afegiu els grans d'all, sal, el safrà, una mica de julivert, poseu-ho tot plegat en la cassola amb els cigrons, deixeu-ho uns moments i serviu després en la mateixa cassola, amb els ous durs tallats per la meitat, a sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada