14 de jul. 2008

PEUS DE PORC A LA CATALANA

4 persones 2 hores i 30 minuts

Ingredients:
4 peus de porc
75 g. de llard
200 g. de ceba
200 g. de pastanaga
3 grans d'all
1 fulla de llorer
farigola, julivert
1 vas de vi ranci
• Picada:
30 g. de xocolata ratllada
25 g. d'ametlles torrades
canyella en pols


1. Quan hagueu passat els quatre peus de porc per la flama del foc i els hagueu netejat bé, talleu-los per la meitat.
2. Després, lligueu-los altra vegada junts, per tal que no es deformin, i poseu-los en una olla, coberts d'aigua i amb una fulla de llorer, una pastanaga i una ceba. Coeu lentament durant dues hores, si fa no fa.
3. Traieu el brou, extraieu els ossos més grans i tots els que pogueu. Després reserveu-los.
4. Amb el llard, ofegueu, tallats petits, el que quedi de pastanagues i cebes. Quan comencin a prendre color, poseu-hi els alls picats, removeu bé i afegiu-hi els peus de porc, ruixeu amb el vi, permeteu que s'evapori, poseu-hi el manat compost i remulleu-ho amb un parell de cullerots del brou d'haver cuit els peus. Salpebreu.
5. A meitat de la cocció, afegiu hi la picada, feta en el morter, diluïda amb una mica de brou.
6. Deixeu coure lentament fins que siguin tous i al seu punt. Ja els podeu servir.