8 de nov. 2008

BOU A LA COSTRA DE SAL A LES HERBES

Calories: 234 Proteines: 36 g. Grases: 10 g. Hidrats: 0 g.

Ingredients per 6-8 persones:
  • Costra de sal: 500 g de sal gorda
  • 2 clares
  • 400 g de farina
  • 1 got i mig d'aigua
  • 4 cullerades de flor de farigola
  • Carn: 1 solomillo de bou de 1 kg
  • 1 rovell d'ou
  • 15 g de margarina light
  • 1 cullerada de flors de farigola
  • 2 cullerades de sal gorda
  • pebre negra molta
Preparació:
  1. Mesclar la sal amb les herbes en el robot amb una espatula; posar en marx i incoporar les clares i l'aigua; aneu afegint la farina i amasar 2 o 3 min fins tenir una massa. Cobrir amb film entre 2 i 24 h.
  2. Treure el solomillo de la nevera 30 min abans i secar-lo.
  3. Calentar 1 cullerada d'oli en una cocotte. afegir la margarina; després d'1 min afegir la carn i fer-la 2 minuts al forn precalentat a 190ºC. Girar un quart i coure 2 minuts, girar un altre quart i coure 2 min. Acabar l'últim quart.
  4. Poseu farina a la tabla i estireu la masa de sal i amb el rodet enfarinat fins tenir un rectàngle per embolicar la carn.
  5. Tirart per sobre la carn les flors de farigola, embolicar-lo amb la sal apretant. Posar en una safata amb paper per anar el forn, i pintar la costra amb el rovell batut amb una mica d'aigua. Posar al forn a mitja alçada 30 minuts, retirar i deixar la carn a la seva costra almenys 20 minuts.
  6. Tallar la costra i treure la carn. Tirar per sobre la pebra i talleu-la.