16 d’abr. 2010

VITELLO TONNATO


Ingredients per a 4 persones:
  • 750 grs de carn de vadella en un sol tros
  • 2 pastanagues
  • 1 tros d'api
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 dl de vi blanc sec
  • 0,5 dl de nata líquida
  • 4 filets d'anxova
  • 100 grs de tonyina en oli
  • 0,5 dl d'oli d'oliva
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Enceneu el forn a 180ºC. Coloqueu a una safata el tros sencer de carn i regueulo amb l'oli d'oliva. Afegiu les pastanagues, l'api, els alls i la ceba, tallats de manera que us sigui més cómode. Salpebrar la carn.
  2. Poseu la safata al forn ja calent. Passat 10 minuts, regar la carn amb el vi i deixar-ho coure 1 hora o o 1 jora i mitja, depenent de les teves preferències ( si t'agrada més o menys feta)
  3. Quan la carn ja està al seu punt, recull el suc que ha deixat i ho mescleu amb les anxòves, la nata líquida i amb la tonyina amb el seu oli.
  4. Una vegada la carn estigui freda, la talleu en làmines més o menys fines. La acompanyeu amb la salsa.