19 de des. 2010

MEDALLONS DE FILET DE PORC AMB SALSA DE XERES


Ingredients per a 4 persones:


  • 2  peces de filet de porc
  • 100 grs de nabius vermells secs
  • 1 ceba
  • 1/2 pastilla de caldo de carn
  • 1 got de vi de Xerès dolç
  • 1 cullerada de farina maicena
  • Unes tiges de cibulet
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • sal
  • pebre
Preparació:

  1. Salpebrar els filets de porc i daurar-los a una cassola gran amb 4 cullerades d'oli. Tapar i cuinar a foc suau uns 6-8 minuts. Retirar, cobrir amb paper d'alumini i reservar.
  2. Afegir el Xerès, la pastilla de caldo esmicolada, la ceba picada i 150 ml d'aigua a una mateixa paella. Deixar coure 1 minut. A continuació afegiu els nabius vermells i per últim la maicena diluida en dues cullerades d'aigua. Remenar fins que quedi espesa i no tingui grumolls i retirar.
  3. Talleu la carn en rodanxes de 1,5 cm i disposeu-la a una safata per servir. Cobriu-la amb la salsa i decorar amb les tiges de cibulet.
El FILET DE PORC és una carn molt apreciada per el seu sabor i textura suau. A més el seu contingut en grasa és bastant baix.
Aquest plat també es pot acompanyar amb una salsa de mostassa i vi blanc o, si es vol alleugerar, amb una samfaina de verdures (pebrots i ceba).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada