20 de nov. 2011

MANDONGUILLES AMB GAMBES

Ingredients per a 8 persones:
  • 500 grs de carn picada de porc
  • 500 grs de carn picada de vedella
  • 1 ou
  • 24 gambes
  • 1 ceba grossa
  • 3 tomàquets
  • pa ratllat
  • 3 grans d'all, julivert
  • 1/2 litre de brou de carn
  • una mica de farina
  • 200 grs d'ametlles torrades
  • un trosset de xocolata
  • oli, mantega,sal i pebre
Preparació:
  1. Mescleu els dos tipus de carn picada, salpebreu-ho i incorporeu-hi un gra d'all i una mica de julivert picat, l'ou lleugerament batut i una mica de pa ratllat per lligar la mescla. Formeu petites boles, enfarineu-ho i fregiu-ho en una mica d'oli calent. Reserveu-ho.
  2. Prepareu una picada amb els grans d'alls sobrants, una mica de julivert, un trosset de xocolata i les ametlles torrades.
  3. Saltegeu les gambes breument en una mica de mantega i oli.
  4. Piqueu la ceba finament i ofegueu-la en un cassó de fons gruixut amb el mateix oli de fregir les mandonguilles. Quan comenci a agafar color afegiu-hi el tomàquet fet puré i deixeu-ho coure.
  5. Afegiu-hi les mandonguilles i el brou, rectifiqueu el salpebrat i deixeu-ho coure durant 20 minuts.En aquest moment, afegiu-hi la picada i les gambes i deixeu-ho coure 10 minuts més.
  6. Serviu-ho calent decorat al gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada