28 de des. 2011

CASSOLETES DE CARXOFES I ANXOVES


Ingredients per a 4 persones:

  • 1 full de pasta fullada 
  • 8 carxofes
  • 2 llaunes de tonyina en oli d'oliva
  • 8 filets d'anxova en oli d'oliva
  • 30 grs de tàperes (alcaparras)
  • mantega
  • unes fulles d'alfàbrega (opcional)
Preparació:

  1. Netejar les carxofes, treure les fulles exteriors i la "pelusilla" interior. Tallar-les en vuit trossos i coure a una cassola en aigua, dues cullerades de sal i una cullerada de farina durant 10 minuts. Escórrer, secar-les i reservar-les.
  2. Disposeu la tonyina amb l'oli d'oliva de les llaunes en el got de la batedora i tritureu. Afegir quatre filets d'anxova i la meitat de les tàperes i seguiu triturant fins obtenir una preparació homogènia .
  3. Talleu el full de pasta fullada en quatre discos amb l'ajuda d'un talla-pastes. Engrasar lleugerament uns motlles individuals amples amb una mica de mantega i colocar els discos a sobre.
  4. Repartiu la mescla de tonyina, anxoves i tàperes al fons de les cassoletes. Després cobrir amb les carxofes, repartiu les tàperes restants i coroneu amb un filet d'anxova. Coure les cassoletes al forn, precalentat a 200ºC, durant 25 minuts.
  5. Retirar les cassoletes del forn, deixar-les refredar uns minuts i desmotllar.
  6. Servir les cassoletes de seguida, si voleu podeu tirar per sobre unes fulles d'alfàbrega o orenga picades per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada