XATÓ
Ingredients:
Per a 4 persones
2 escaroles
12 anxoves
100 grs de tonyina salada
100 grs de bacallà esqueixat
100 grs d'olives arbequines
PER A LA SALSA:
100 grs. ametlles torrades
100 grs avellanes torrades
4 grans d'all
25 grs de pebre vermell
4 nyores
vinagre
4 tomàquets pelats
4 llesques de pa fregit
oli d'oliva i sal
Preparació:
Es trinxen les ametlles, les avellanes, els alls,el pebre vermell,la polpa de les nyores,tomàquets i el pa amb el vinagre.Aquesta pasta es lliga amb l'oli, que s'agregarà poc a poc.
Amb aquesta salsa s'amaneix l'escarola guarnida amb les olives i el peix dessalat. Es remena bé.
NOTA: El xató s'acompanya tradicionalment amb diferents menes de truita (pèsols,mongetes,carxofa,etc...)
Per a 4 persones
2 escaroles
12 anxoves
100 grs de tonyina salada
100 grs de bacallà esqueixat
100 grs d'olives arbequines
PER A LA SALSA:
100 grs. ametlles torrades
100 grs avellanes torrades
4 grans d'all
25 grs de pebre vermell
4 nyores
vinagre
4 tomàquets pelats
4 llesques de pa fregit
oli d'oliva i sal
Preparació:
Es trinxen les ametlles, les avellanes, els alls,el pebre vermell,la polpa de les nyores,tomàquets i el pa amb el vinagre.Aquesta pasta es lliga amb l'oli, que s'agregarà poc a poc.
Amb aquesta salsa s'amaneix l'escarola guarnida amb les olives i el peix dessalat. Es remena bé.
NOTA: El xató s'acompanya tradicionalment amb diferents menes de truita (pèsols,mongetes,carxofa,etc...)
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada