CARPACCIO DE VEDELLA

Temps de preparació: 15 min + 30 min al congelador
Temps de cocció: cap
per a 4 persones
Ingredients
350 grs de solomillo, filet o costelles de vedella
40 ml de suc de llimona
50 ml d'oli d'oliva verge extra
100 grs de formatge parmesà a temperatura ambient
100 grs de fulles de rúcula
3 cullerades de tàperes en conserva.
Preparació
- Per a preparar el carpaccio, netejar bé la vedella de grassa i nervis. Embolicar en un film transparent i guardar-la al congelador durant 30 minuts com a mínim o fins que estigui dura però no massa. Retirar el film i amb un ganivet molt fi i esmolar, tallar la carn en filets molt prims. Colocar cada filet entre dues làmines de film transparent i donar cops suaus als filets amb la mà de morter per aplastar-los.
- Distribuir els filets en 4 plats, colocant una sola capa de filets lleugerament superposats en cada un. Cobrir-los amb un film transparent i colocar-los a la nevera fins que estiguin llestos per a servir.
- Per elaborar l'acompanyament , batre el suc de llimona i l'oli d'oliva. Posar-hi sal i pebre al gust i reservar.
- Tallar virutes de formatge parmesà (6 per plat). Reservar-lo.
- Just abans de servir, amanir les fulles de rúcula amb la meitat de la vinagreta i es posen als plats del carpaccio. es treu el film transparent. Disposar les virutes de formatge parmesà i les tàperes sobre el carpacció. Cobrir amb la resta de la vinagreta i servir-ho tot junt amanit amb pebre negre acabat de moldre.