Ingredients per a 4 persones:
- 500 grs de sipietes
- 500 grs de botifarra magra amb sal i pebre
- 400 grs d'arròs
- 200 grs de tomàquet madur
- 2 cebes grans
- 3 grans d'all
- 1 pebrot verd gran
- 1 l d'aigua
- oli d'oliva verge, sal i julivert
Preparació:
- Netegeu les sipietes.
- En una cassola de terrissa o de ferro colat, escalfeu l'oli. Quan estigui calent, saltegeu la botifarra feta a rodelles de 3 cm. Un cop feta, retireu-la. En el mateix oli, saleu i saltegeu les sipietes.
- Quan comencin a agafar una mica de color, traieu-les de la cassola i poseu-hi la ceba ben picada, deixar que es dauri; vigileu que no es cremi. Incorporeu-hi l'all ben picat, el julivert i el pebrot també ben picat. Quan el pebrot estigui cuit, afegiu-hi el tomàquet madur ratllat, deixant que es concentri fins que prengui un color fosc.
- Amb molt de compte que no es passi de cocció i es cremi, incorporeu-hi la botifarra i l'aigua bullint deixant-ho a foc mitjà durant uns 15 minuts. Un cop hagi passat el temps, doneu més intensitat al foc, i quan torni a bullir, aboqueu-hi l'arròs i les sipietes, deixant-ho coure a foc alegre durant 16 o 18 minuts. Aneu remenant tot sovint perquè l'arròs tregui el midó i es torni cremós. Deixeu-ho reposar 2 o 3 minuts abans de servir.
RECEPTA ORIGINAL: Marga Muñoz cuinera del RESTAURANT FLORENTINA i autora del llibre "Recetas para mi madre"