AMANIDA D'ÀNEC SERVIDA EN TULIPA
Una presentació original per una amanida.
Ingredients per a 4 persones:
- 2 làmines de pasta brisa
- 150 grs d'amanida variada
- 100 grs de pernil d'ànec
- 8 tomàquets cirera
- 25 grs de nous pelades
- 25 grs de panses de Corinto
- 1 cullerada de sucre
- 6 cullerades de vinàgre balsàmic
- 6 cullerades d'oli d'oliva
- mantega
- sal
- Tallar la pasta brisa en cercles d'uns 17 cm de diàmetre. Engrasar amb la mantega la part exterior de quatre motlles per flan i colocar-los invertits a una safata del forn.
- Cobrir amb la pasta brisa, punxar lleugerament amb la punta d'una forquilla i tapar amb paper d'alumini. Daurar al forn durant 15 minuts a 200 ºC. Retirar i deixar refredar.
- Coloqueu les tulipes als plats de servir, les ompliu amb les fulles d'amanida variada. Rentar els tomàquets, talleu-los per la meitat i repartiu-los sobre l'amanida. Afegiu també les llenques de pernil d'ànec.
- Poseu una cullerada de sucre a una paella i quan començi a caramelitzar-se tireu les 6 cullerades de vinàgre balsàmic. Remenar amb una cullera de fusta fins que el sucre es fongui completament.
- Incorporeu les nous i les panses. Retireu del foc i afegiu oli d'oliva i sal, remenant constantment fins que el vinàgre emulsioni.
- Amanir l'amanida amb la salsa vinagreta al moment de servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada