BROQUETA DE POMA I BOTIFARRA AMB CONFITURA DE PEBROT VERMELL
Ingredients per a 6 persones (12 broquetes)
- 2 pomes
- 3 cullerades de sucre
- 2 botifarres
- mig litre d'aigua
- 1 kg de pebrots vermells
- 600 grs de sucre
- 1 branca de vainilla
- 1 llimona
- oli d'oliva
- 1 cullerada de vinàgre de Mòdena
- 50 grs de mantega
- sal
- pebre
- Escaliveu al forn els pebrots vermells. Un cop cuits, emboliqueu-los en paper film o de diari i deixeu que es refredin. Peleu-los, treieu totes les llavors i reserveu el suc que es desprèn. Talleu els pebrots escalivats a trossos petits i peseu la polpa i el suc.
- Aboqueu els pebrots a una cassola i poseu-la al foc. Quan comenci a bullir, afegiu-hi el sucre, calculeu 600 grs per kg de pebrot (polpa i suc). Afegiu una branca de vainilla oberta per la meitat al llarg. Afegiu també una llimona pelada, talleu els grills a trossos petits. Coeu-ho durant 10 o 15 minuts, remeneu tot sovint perquè no s'enganxi. Quan la confitura estigui apunt, apagueu el foc.
- Desgreixeu l'oli sobrant de la cocció del pebrot amb el vinàgre, deixeu reduir, salpebreu i cop s'hagi reduït , coleu-lo.
- Afegiu 3 cullerades de melmelada de pebrot, barregeu i treballeu amb la mantega fins obtenir una consistència cremosa, sense que bulli. Reservar en un bol.
- Peleu les pomes i talleu-les a daus petits. Coeu lleugerament les pomes amb mig litre d'aigua, han de quedar al dente, escorreu-les i deixar que es refredin.
- Prepareu un xarop amb l'aigua de coure les pomes, afegiu-hi sucre i deixeu-ho reduir fins que el xarop comenci agafar color i a caramelitzar.
- Punxeu els daus de poma a una broqueta llarga, banyeu-los en el xarop i deixeu les broquetes calvades en un suport perquè les pomes es refredin i quedin caramelitzades de manera uniforme.
- Treieu la pell de les botifarres, feu petites mandonguilles amb la carn i daureu-les en una paella amb oli calent.
- En les broquetes alterneu un dau de poma i un tros de botifarra. Serviu les broquetres al voltant d'un bol amb la salsa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada