MANDONGUILLES AMB GAMBES
Ingredients per a 8 persones:
- 500 grs de carn picada de porc
- 500 grs de carn picada de vedella
- 1 ou
- 24 gambes
- 1 ceba grossa
- 3 tomàquets
- pa ratllat
- 3 grans d'all, julivert
- 1/2 litre de brou de carn
- una mica de farina
- 200 grs d'ametlles torrades
- un trosset de xocolata
- oli, mantega,sal i pebre
- Mescleu els dos tipus de carn picada, salpebreu-ho i incorporeu-hi un gra d'all i una mica de julivert picat, l'ou lleugerament batut i una mica de pa ratllat per lligar la mescla. Formeu petites boles, enfarineu-ho i fregiu-ho en una mica d'oli calent. Reserveu-ho.
- Prepareu una picada amb els grans d'alls sobrants, una mica de julivert, un trosset de xocolata i les ametlles torrades.
- Saltegeu les gambes breument en una mica de mantega i oli.
- Piqueu la ceba finament i ofegueu-la en un cassó de fons gruixut amb el mateix oli de fregir les mandonguilles. Quan comenci a agafar color afegiu-hi el tomàquet fet puré i deixeu-ho coure.
- Afegiu-hi les mandonguilles i el brou, rectifiqueu el salpebrat i deixeu-ho coure durant 20 minuts.En aquest moment, afegiu-hi la picada i les gambes i deixeu-ho coure 10 minuts més.
- Serviu-ho calent decorat al gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada