CREMA DE PESOLS A LA MENTA
Ingredients per a 4 persones:
- 400 g de pesols
- 2 cebes
- 1 patata
- 150 g de botifarra negra d'arros (opcional)
- 3 gots de caldo d'au o vegetal
- 4 branquetes de menta fresca
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- sal i pebre
- Posar el caldo al foc i portar-lo al punt d'ebullició. Peleu les cebes i les talleu en juliana. Peleu també la patata i la trossejeu.
- Calenteu dues cullerades d'oli i sofregiu la ceba a foc lent uns 5 o 6 minuts, Incorporeu els pesols i la patata, ho ofegueu uns instants i ho cobriu amb el caldo calent. Amaniu amb sal i pebre. Ho coeu a foc mig uns 15/20 minuts fins que la verdura estigui tendra. Si utilitzeu pesols congelats, aquests els afegiu 5 minuts abans de que finalitzi la cocció.
- Agafeu les fulles de ment i les poseu al got de la batedora amb l'oli restant i tritureu fins que obtingueu un oli verd.
- Retireu les verdures del foc i les tritureu a la batedora fins que tingueu una crema llisa i homogènea,
- Peleu la botifarra (morcilla) i la talleu a rodanxes, i les daureu a la paella un parell de minuts.
- Serviu la crema en bols individuals i ho decoreu amb l'oli preparat , la botifarra negra i alguns pesols sencers.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada