Truita de fesols del ganxet, ceba i salsa de botifarra negra



UNA TRUITA AMB ELS SABORS PROPIS DEL PAÍS CATALÀ

Ingredients per a 4 persones:

600 grs de fesols del ganxet, 300 grs de botifarra negra, 150 ml d'aigua mineral, oli d'oliva i sal, 8 ous, 2 cebes de Figueres.

LA COCCIÓ DELS FESOLS:

1.Poseu en remull amb aigua abundant unes 12 hores abans de courel´s. Una vegada transcorregut el remull, cal posar-los a bullir en una olla amb aigua mineral freeda que cobreixi la grana uns tres dits i, al primer bull, escorreu-los i canvieu-ne l'aigua.

2.Poseu un altre cop aigua mineral freda, i de nou al foc, i espereu que arrenqui el bull. Abaixeu el foc, han de coure a foc molt lentament amb l'olla mig tapada; el temps de cocció, uns 45 minuts, dependrà de la qüalitat i tendresa de la llegum. És convenient que n'aneu controlant la cocció i hi poseu la sal als últims minuts.

PREPARACIÓ:

3.En una paella amb un xic d'oli, sofregiu les cebes tallades a juliana.Han de coure fins que quedin ben daurades.

4.Prepareu la salsa triturant la botifarra negra sense pell amb l'aigua bullent. Coleu-la i reserveu-la calenta en una cassó fins al moment de servir la truita.

5.Afegiu els fesols a la ceba i deixeu-ho coure 2 minuts més. Tireu-hi els ous batuts amb la sal corresponent i, amb cura i gràcia, deixeu quallar la truita.

6.La truita ha de coure a foc suau; es pot remenar un xic per ajudar a repartir l'escalfor. Tombeu-la amb l'ajut d'un plat i espereu que quedi ben daurada.

CONSELLS:

Al'hora de servir-ho, quedareu bé si presenteu la salsa de botifarra negra en una salsera. Respecte a la truita és millor servir-la a taula sencera, així cada comensal en prendrà la mida del tall al seu gust.

Per als qui no els hi agradi la ceba, cal que tinguin en compte que aquesta truita pot quedar molt bé si s'hi afegeix una verdura que lligui amb els fesols, com ara la coliflor o el bròquil.

Si us sobra salsa de botifarra negra, reserveu-la per acompanyar truites de patates, pasta bullida o, senzillament, unes patates bullides.

Aquesta recepta l'he recollit d'un DESCOBRIR CUINA, com a cuina de Febrer. Adeqüada per fer-la en un sopar de Carnaval.

BON PROFIT I BONA CUINA

Comentaris

Entrades populars