BOU A LA COSTRA DE SAL A LES HERBES
Calories: 234 Proteines: 36 g. Grases: 10 g. Hidrats: 0 g.
Ingredients per 6-8 persones:
Ingredients per 6-8 persones:
- Costra de sal: 500 g de sal gorda
- 2 clares
- 400 g de farina
- 1 got i mig d'aigua
- 4 cullerades de flor de farigola
- Carn: 1 solomillo de bou de 1 kg
- 1 rovell d'ou
- 15 g de margarina light
- 1 cullerada de flors de farigola
- 2 cullerades de sal gorda
- pebre negra molta
- Mesclar la sal amb les herbes en el robot amb una espatula; posar en marx i incoporar les clares i l'aigua; aneu afegint la farina i amasar 2 o 3 min fins tenir una massa. Cobrir amb film entre 2 i 24 h.
- Treure el solomillo de la nevera 30 min abans i secar-lo.
- Calentar 1 cullerada d'oli en una cocotte. afegir la margarina; després d'1 min afegir la carn i fer-la 2 minuts al forn precalentat a 190ºC. Girar un quart i coure 2 minuts, girar un altre quart i coure 2 min. Acabar l'últim quart.
- Poseu farina a la tabla i estireu la masa de sal i amb el rodet enfarinat fins tenir un rectàngle per embolicar la carn.
- Tirart per sobre la carn les flors de farigola, embolicar-lo amb la sal apretant. Posar en una safata amb paper per anar el forn, i pintar la costra amb el rovell batut amb una mica d'aigua. Posar al forn a mitja alçada 30 minuts, retirar i deixar la carn a la seva costra almenys 20 minuts.
- Tallar la costra i treure la carn. Tirar per sobre la pebra i talleu-la.