SARSUELA
Ingredients per a 4 persones:
- 2 llagostes de 1/2 kg aprox.
- 200 cl de fumet
- 100 cc de brandi
- 4 cuetes de rap
- 4 escamarlans
- 4 llagostins
- 4 gambes
- 12 musclos
- 4 alls
- 2 cebes tallades a tires primes
- 3/4 kg de tomàquets madurs
- 2 fulles de llorer
- 2 claus
- canyella, pebre negre, farina, sal i oli d'oliva
- En una paella o cassola grossa, fregiu-hi el rap enfarinat i el marisc. Quan estigui daurat, traieu-ho del foc i reserveu-ho.
- En el mateix oli, sofregiu la ceba i els alls fins que estiguin rossos, juntament amb les herbes i les especies. Afegiu-hi una cullerada de farina i remeneu-ho. Flamegeu-ho amb el brandi i després afegiu-hi el tomàquet, prèviament ratllat, i el fumet. Deixeu-ho coure uns 15 min.
- Tot seguit poseu-hi el rap i la llagosta, i al cap de 15 minuts la resta del marisc. Deixeu-ho bullir 3 minuts més, rectifiqueu de sal i ja ho pòdeu servir.