ROMESCO DE SÍPIA AMB PATATES
Ingredients per a 4 persones:
- 600 g de sípia
- 1 kg de patates
- 1 cabeça d'alls
- 1 llesca de pa
- 2 tomàquets
- 2 pebrots de romesco
- 1 bitxo
- 100 grs d'ametlla torrada picada
- oli i sal
- aigua
- Fregiu el pa en una cassola amb oli. Fregiu en el mateix oli i de forma successiva els alls, els pebrots, el bitxo i els tomàquets. Reserveu-los. Seguidament, feu una picada amb les ametlles i els ingredients que heu fregit. Els pebrots s'han de partir per el mig i s'ha d'extreure la polpa; els tomàquets s'han de pelar.
- Poseu la picada a la cassola amb oli, fregiu-la una mica i afegiu la sípia neta i tallada, i la sal. Remeneu-ho i cobriu-ho d'aigua. Coeu-ho uns 20 minuts. Mestrestant peleu les patates, talleu-les a daus, poseu-les a la cassola. Deixeu-les coure uns 10-15 minuts.