BORRATXOS
Ingredients per a 6 persones:
De cacau: la massa porta 50 grs de cacau en pols.
De vainilla: Afegir la polpa de una vaina de vainilla a la massa.
DIFERENTS ALMÍVARS:
*Amb aigua, sucre i polpa de fruita de la passió. (maracujà).
*Amb aigua, sucre, 250 ml de rom i vainilla
*Amb aigua, sucre i extracte de cafè.
*Es poden utilitzar tot tipus de licors, com Cointreau o cognac i banyar amb xocolata fos amb crema de llet
- 270 grs de farina
- 20 grs de sucre
- 3 ous molt frescs
- 15 grs de llevat de forn sec
- 50 ml de llet
- 5 grs de sal
- 100 grs de mantega
- 350 ml d'aigua
- 100 ml de suc de taronja
- la pell d'una taronja
- 50 ml de rom
- 250 ml de sucre
- 1 branca de canyella
- Desfer el llevat amb la llet calenta i reservar. En un bol gran, posar 150 grs de farina i formar un volcà i posar al centre, la sal, el sucre, els ous i el llevat. Amb els dits, mesclar de fora a dins , per anar incorporant la farina a la mescla, seguir fins que la massa es separi de les parets del bol.
- Calenta la mantega i aneu incorporant la massa anterior. Tapar-la amb un drap net i humit i deixar fermentar unes 3 h. Ha de doblar el seu volum.
- Amassar amb les mans enfarinades perquè la massa baixi i untar 6 motlles amb mantega. Omplir-los 2/3 de la seva capacitat i deixar reposar fins que torni a pujar. Coure al forn, pre-calentat a 200º 12 minuts, baixar a 150º i coure 12 minuts més.
- Preparar l'almívar: mesclar tots els ingredients en un pot. Deixar bullir a foc baix 5 minuts, apagar el foc i deixar reposar 5 minuts més. Desmotllar els pastissos i ruixar-los per sobre amb l'almívar fins que s'empapin.
De cacau: la massa porta 50 grs de cacau en pols.
De vainilla: Afegir la polpa de una vaina de vainilla a la massa.
DIFERENTS ALMÍVARS:
*Amb aigua, sucre i polpa de fruita de la passió. (maracujà).
*Amb aigua, sucre, 250 ml de rom i vainilla
*Amb aigua, sucre i extracte de cafè.
*Es poden utilitzar tot tipus de licors, com Cointreau o cognac i banyar amb xocolata fos amb crema de llet