Pastissos de Formatge
Ingredients per a 6-8 persones:
- 250 grs de galetes María
- 130 grs de mantega
- 160 grs de sucre
- 1 bossa de gelatina de 20 grs.
- 100 ml d'aigua
- 500 grs de formatge blanc
- 6 rovells d'ou
- 40 cl de crema de llet espesa
- 2 kiwis
- Triturar les galetes. Fondre la mantega i mesclar amb les galetes fins que tinguem una massa. Omplir el fons d'un motlle i amb una cullera extendre-la fins que quedi plana. Bullir l'aigua amb el sucre i fer l'almívar.
- Posar els rovells en un bol i tirar-hi l'almívar. Diluir la gelatina. Tallar el formatge i afegir-lo als rovells juntament amb la crema de llet. Batre, afegir la gelatina, reservant-ne una cullerada. Repartir-ho per sobre la massa de les galetes al motllo i deixar a la nevera fins que qualli.
- Triturar els kiwis i afegir la gelatina reservada. Abans de que quatlli, repartir-ho per sobre del formatge i tornar-ho a posar a la nevera.
- Altres cobertures: Seguir el mateix procés amb qualsevol cítric, fruites del bosc, mango o préssec.
- Si fas la cobertura de fruits vermells i vols que et quedi ferma, afegir una cullerada de melmelada de maduixa, així quedarà més quallat.
- Pots utilitzar diferents tipus de formatge, com mató, de Burgos, inclòs formatges cremosos. A la mescla de formatges afegeix-li la pell ratllada d'una llimona per donar-li més gust.