CARPACCIO DE GAMBES VERMELLES AMB VINAGRETA DE MANDARINA
Un entrant fantàstic pe Nadal i en 20 minuts el teniu fet.
Ingredients per a 4 persones:
- 24 cues de gamba vermella mitjana
- sal Maldon
- Barreja d'enciams
- molinet 5 pebres
- 2 mandarines
- julivert
- 2 cullerades de vinàgre de Xerès
- 6 cullerades d'oli d'oliva verge
Preparació:
- Peleu les cues de gamba i els hi feu un tall longitudinal a la part superior i retireu l'intestí.
- Poseu les cues de gamba de sis en sis a bosses de congelació aplasteu amb l'ajuda d'un rodet fins que quedin en una capa fina i amb una espàtula els hi doneu forma circular ajustada a la mida del plat que aneu a servir-les. Reserveu al congelador apilades.
- Prepareu la vinagreta: ratlleu la pell de les mandarines amb un ratllador fí, ha de quedar només la part taronja. Escaldeu-la a aigua bullint 5 segons i mesclar amb el suc de les mandarines, l'oli d'oliva verge, el vinagre i dues cullerades de julivert fresc picat.
- Amb cura aneu traient els discs de carpaccio de gambes de cada bopssa de congelació i poseu-la al plat. Deixeu descongelar a temperatura ambient.
- Decoreu el plat amb la barreja d'enciamns. Amaniu amb la vinagreta. Tireu-hi la sal Maldon i la pebre acabada de moldre.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada