BACALLÀ A LA BISCAÏNA
El bacallà, un peix típic per Quaresma.
Ingredients per a 6 persones:
- 6 lloms de bacallà de 250 grams cadascun
- 3 cebes vermelles
- 3 cebes blanques
- 20 grams de pebrots "choriceros"
- 2 pebrots verds
- 4 grans d'all
- 150 ml d'oli d'oliva
- 1 guindilla
- pebre i sal
- Poseu el bacallà a remullar amb aigua freda, cal conservar-lo així 36 hores a la nevera, durant aquest temps cal canviar l'aigua 3 vegades. Escórrer i traieu-li les espines.
- Deixeu els pebrots amb aigua tèbia durant 1 hora. Escórrer, obriu-los i els hi traieu la polpa
- A una cassola poseu 100 ml d'oli, fregir les cebes pelades i tallades en juliana i els 2 grans d'all pelats i aixafats. Manteniu la cocció durant 30 minuts a foc suau. Afegiu la polpa dels pebrots i també afegiu el pebrots verda picats; fregir durant 5 minuts, incorporeu 500 ml d'aigua del remull dels pebrots i coure 30 minuts; salpebrar. Passeu la salsa per el xino.
- Calenteu l'oli restant a una paella; fregiu el dos gran d'all pelats i aixafats. Una vegada estant daurats, retireu-los. A la mateixa paella daureu els lloms de bacallà 3 minuts per cada costat.
- Poseu els lloms amb la pell a dalt a una cassola amb la salsa i la guindilla tallada a rodanxes. Deixeu coure 5 minuts movent la cassola. Serviu molt calent.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada