29 de des. 2007

ÀNEC DE L'EMPORDÀ AMB PERES

Ingredients per a 4 persones:
4 cuixes d'ànec, 2 dl de vi blanc sec, 6 dl de brou d'ànec, 2 cebes de Figueres tallades a tires fines, 50 grs de sucre, 50 grs de mel, 1 dl de vinagre de xerès, 2 dl de brou fosc (brou d'ànec fet amb els ossos rostits), 4 peres blanquilla, 1 canonet de canyella, la pell d'una llimona, la pell d'una taronja, oli d'oliva i sal.


Preparació:
Peleu les peres i poseu-les en una olla amb aigua, la canyella, la pell de llimona i la pell de la taronja. Poseu-les a coure un quart d'hora aproximadament. Una vegada estiguin cuites, talleu-les per la meitat i traieu-ne les llavors amb una cullera. Reserveu-ho. Tot seguit, passeu per la flama les cuixes d'ànec i traieu-ne els canons que hagin pogut quedar. Prèviament salades, daureu-les en una cassola amb un raig d'oli d'oliva. Retireu el greix que deixen anar i afegiu-hi el vi blanc sec. Deixeu-ho reduir, i a continuació, incorporeu-hi el brou d'ànec. Deixeu-ho coure lentament fins que les cuixes estiguin ben toves. Mestrestant en una altra cassola, poseu-hi la ceba amb un raig d'oli d'oliva i deixeu-les cour fins que estigui ben confitada. Tot seguit, incorporeu-hi el sucre, la mel, el vinagre de xerès i el brou fosc. Deixeu-ho coure uns cinc minuts aproximadament. Saleu-ho. Incorporeu-ho a la cassola de les cuixes i deixeu-ho coure uns cinc minuts més. Ja ho podeu servir, juntament amb les peres que havieu reservat. Si ho deixeu reposar fins a l'endemà encara serà més bó.

ESPERO QUE US AGRADI, BON PROFIT I BONA CUINA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada