28 de gen. 2008

FAVES A LA CATALANA

4 persones 1 hora i 15 minuts

Ingredients:

• 1 1/4 quilos de faves esgranades
• 200 g. cansalada viada
• 300 g. de bisbe (botifarra negra ampla)
• 200 g. de carn de porc
• 1 os de pernil
• 50 g de llard
• 0,5l. de brou
• 2 cebes
• 2 alls
• 1 pastanaga
• 2 tomates madures
• 1 rama de menta fresca
• 1/2 cullereta de sucre
• 1 copeta d'aiguardent
• sal i pebre


1. En una cassola de terrissa, poseu-hi el llard.
2. Un cop desfet, afegiu les tires de cansalada viada.
3. Deixeu que quedi daurat, tot remenant amb una cullera, si pot ser, de fusta.
4. Afegiu les cebes, tallades fines i els alls amb pell. Quan hom comprovi que comencen a prendre color, afegiu les tomates i la pastanaga, pelades i picades petites.
5. Deixeu-ho submergit uns minuts i poseu-hi l'os del pernil.
6. Incorporeu les faves, ofegueu-ho uns minuts i, a continuacio, afegiu-hi l'aiguardent, la menta, mulleu amb el brou.
7. Assaoneu amb sal, pebre i mitja cullereta de sucre.
8. Tapeu; entre la cassola i la seva tapa, cal posar-hi un paper de barba o parafinat; deixeu coure lentament uns trenta minuts, aproximadament. Vigileu la coccio.
9. Quan faltin uns deu minuts per acabar de coure's, afegiu-hi la botifarra negra sencera.
10. Quan les faves estiguin al seu punt, traieu-les del foc, talleu el «bisbe» a trossos i poseu-lo al damunt de les faves.
11. Aquest plat cal servir-lo en la mateixa cassola.

1 comentari: