COCA DE RECAPTE
4 persones 1 hora i 10 minuts, més el temps de fermentació
Ingredients:
• Per a la massa:
• Per a la massa:
o 500 g de farina
o 30 g de llevat premsat
o sal
o 1 vas d'aigua tèbia
o 30 g de mantega
o 1 dl. d'oli
• Guarnició:
o 6 tomates madures
o 3 cebes
o 4 arengs
o 3 alberginies
o 3 pebrots vermells
o sal
o 1 dl. d'oli
Preparació:
1. Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà, en el centre, fiqueu-hi els altres ingredients, tret de l'oli. Treballeu amb les mans fins que s'obtingui consistència i es desenganxi fàcilment del marbre.
2. Quan estigui feta, deixeu la massa en un lloc temperat i tapeu-la amb un drap per tal que fermenti, procurant que no rebi corrent d'aire. Trigarà a fermentar unes tres hores.
3. Torneu a posar la massa al marbre, afegiu-hi l'oli, treballeu-la fins que l'oli hagi quedat absorbit i la massa quedi suau i elàstica; deixeu-la reposar trenta minuts més, tapada.
4. Mentrestant, rostiu els pebrots i les albergínies, peleu-los, traieu-los les llavors i talleu-los en tires.
5. Ensalgueu amb farina una safata de forn i esteneu la massa preparada, tot donant-li la forma de coca, amb les mans untades amb oli; a sobre, colloqueu-hi les cebes tallades rodones, la tomata trossejada, els pebrots i les albergínies, els arengs nets i tallats; tireu-hi oli per sobre.
6. Porteu-ho al forn, que ja ha d'estar calent, a 180 C, uns trenta minuts. Es pren calent, és quan està al màxim el seu sabor exquisit.
1. Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà, en el centre, fiqueu-hi els altres ingredients, tret de l'oli. Treballeu amb les mans fins que s'obtingui consistència i es desenganxi fàcilment del marbre.
2. Quan estigui feta, deixeu la massa en un lloc temperat i tapeu-la amb un drap per tal que fermenti, procurant que no rebi corrent d'aire. Trigarà a fermentar unes tres hores.
3. Torneu a posar la massa al marbre, afegiu-hi l'oli, treballeu-la fins que l'oli hagi quedat absorbit i la massa quedi suau i elàstica; deixeu-la reposar trenta minuts més, tapada.
4. Mentrestant, rostiu els pebrots i les albergínies, peleu-los, traieu-los les llavors i talleu-los en tires.
5. Ensalgueu amb farina una safata de forn i esteneu la massa preparada, tot donant-li la forma de coca, amb les mans untades amb oli; a sobre, colloqueu-hi les cebes tallades rodones, la tomata trossejada, els pebrots i les albergínies, els arengs nets i tallats; tireu-hi oli per sobre.
6. Porteu-ho al forn, que ja ha d'estar calent, a 180 C, uns trenta minuts. Es pren calent, és quan està al màxim el seu sabor exquisit.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada