9 de març 2008

RECEPTES GRUP SANGUINI A - BACALLÀ AMB POMA I ALLIOLI DE MEL

4 persones 40 minuts
Calories: 340 Proteines: 38 Hidrats de carboni: 19 Greixos: 12

Ingredients:

  • 800 grs de morro de bacallà dessalat
  • 2 pomes reineta o granny smith
  • 1/2 copa de cava
  • oli d'oliva i una mica de mantega
Per l'allioli de mel:
  • 2 ous
  • 2 grans d'all pelats i trinxats
  • 30 cl d'oli d'oliva de poca acidesa
  • 2 cullerades de mel
  • sal
Preparació:
  1. Peleu i talleu la poma a dauets. Abans que s'oxidi pose-la a saltar en una paella ben calenta, amb un punt de mantega, perquè agafi una mica de color torrat. Afegiu-hi el cava i deixeu reduir. Millor que la poma no us quedi massa tova.
  2. Escorreu el bacallà. Si no ho està, talleu-lo en 4 trossos. Poseu-lo a confitar totalment submergit en una cassola amb oli no gaire calent durant 10 o 12 minuts. També podeu enfarinar-lo i fregir-lo lleugerament.
  3. A banda, feu l'allioli de mel posant tots els ingredients alhora al got de la batedora i muntant de baix a dalt.
  4. A la base de cada plat poseu-hi dues cullerades de poma amb cava. A sobre deixeu-hi els trossos de bacallà i cobriu-ho tot plegat amb l'allioli. Poseu un moment els plats sota el grill del forn perquè la salsa es glacegi. Serviu-ho de seguida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada