29 de maig 2008

CALAMARS FARCITS

Ingredients

1 kg. de calamars mitjans
200 gr. de carn de porc picada
500 gr. de bolets variats
100 gr. de pinyons
2 grans d'all
50 gr. ametlles torrades
1 got de caldo de peix
1 tros de pa anglès
1 got de vi negre
1 tassa de farina
1/2 got d'oli d'oliva

Per el sofregit

4 tomàquets madurs
1 ceba
1 pastanaga
1 tros d'api
1 porro
1 fulla de llorer
1 culleradeta de sucre
3 cullerades d'oli
Sal i pebre

Preparació:

Picar la meitat dels bolets, els tentacles i les aletes dels calamars. Sofregir-lo amb la carn, el pa i 50 gr. de pinyons. Salpebrar i farcir els calamars. Tancar amb escuradents
Picar les verdures i el llorer i sofregir en oli. Pelar els tomàquets, despepitar i trocejar. Afegir-los al sofregit amb el sucre, salpebrar i coure 10 minuts a foc lent.
Enfarinar els calamars i daurar-los a una paella amb oli d'oli. Colocar-los sobre el sofregit i afegir el vi i el caldo de peix. Deixar reduir una mica el caldo i servir.

3 comentaris:

  1. M'agraden molt els calamars. Vull fer aquesta recepta algun dia! Felicitacions pel teu blog!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies rovellon, comentaris com el teu m'animen a seguir amb el meu blog.
    Una abraçada.
    Carme

    ResponElimina
  3. Hola Carme,
    Vaja, a l'hora de sopar i veient aquests plats que ens presentes...:-)
    Kina gana !!!
    Mira, el meu e-mail és dvicente70@yahoo.es

    Gràcies i fins aviat,
    David

    ResponElimina