5 de maig 2008

ESPINACS A LA CATALANA

4 persones 40 minuts

Ingredients:

• 2 quilos d'espinacs
• 100 g. de pernil magre
• 150 g. de panses de Màlaga
• 100 g. de pinyons
• 1 gra d'all
• oli sal, pebre

1. Trieu i renteu bé els espinacs, tot canviant-los d'aigua algunes vegades (heu de tenir cura que no quedi gens de terra).
2. Poseu-los a bullir amb molt poca aigua i sal uns cinc minuts; tot seguit, deixeu-los escórrer i refredar, premseu-los perquè surti tota l'aigua i talleu-los petits.
3. Escalfeu una mica d'oli en una paella grossa, sofregiu l'all, traieu-lo quan estigui daurat, poseu-hi el pernil tallat a trossets petits, deixeu-ho sofregir una mica i tot seguit afegiu-hi les panses (sense cues).
4. Quan s'inflin, afegiu els pinyons, deixeu-ho sofregir una mica i, abans que els pinyons adquireixin color, afegiu-hi els espinacs. Sofregiu-ho tot junt a foc lent, per tal que el conjunt s'escalfi uniformement.
5. Rectifiqueu de sal, assaoneu amb pebre. Serviu en una safata calenta.

1 comentari: