10 de juny 2008

FRICANDÓ DE GAMBES AMB BOLETS


Ingredients
600 gr. de gambes o llagostins
200 gr. de bolets de temporada

2 cebes
2 pastanagues
2 tomàquets madrus
1 tronco d'api
1 fulla de llores
1 branca de farigola
1 tassa de caldo de peix
1 copa vi blanc
4 cullerades de farina
7 cullerades d'oli d'oliva i sal


Per a la picada:
Julivert
2 grans d'all
5 ó 6 ametlles torrades


Preparació:
Pelar les gambes o llagostins y salar lleugeramenrt. Passarper farina. donar-hi uns cops suaus amb els dits perquè deixin anar la farina sobrant fregir en una paella amb tres cullerades d'oli d'oliva. Una vegada estiguin daurats , retirar-los i reservar-los
Pelar i picar les cebes, l'api i les pastenagues. A una cassola, calentar dues cullerades d'oli d'oliva i incorporar les verdures. Quan la ceba estigui transparent, afegir els tomàquets madurs trocejats , la branca de farigola i la fulla de llorer. Deixar coure a foc molt lent aprox. 30 minuts.
Quan tingui aspecte de melmelada, afegir el vi i deixar reduir. Tirar el caldo de peix i coure 10 minuts. Preparar la picada amb el julivert . les ametlles i els alls pelats .Afegir la picada a la cassola, coure 5 minuts i retirar del foc.