22 d’ag. 2008

CREMA DE CRANCS

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 kg de crancs
  • 2 cebes de figueres
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 dl de vi blanc sec
  • oli d’oliva de gust suau
  • 200 grs d’arròs de gra rodó
  • 1,5 l de brou de peix
  • 1 branca de marduix
  • Sal
  • 1 dl de nata líquida
  • porradell picat

Preparació:

Peleu les cebes i talleu-les finament. Netegeu el porro i talleu-lo a rodanxes fines i feu també la pastanaga i els tomàquets nets i ratllats. Ofegueu les verdures amb una mica d’oli d’oliva en una cassola alta.

A part, saltegeu en una paella els crancs fins que quedin ben cuits. Incorporeu els crancs a les verdures ofegades, afegiu-hi el vi blanc i reduïu-ho.

Poseu-hi l’arròs, feu-li uns tombs i tireu-hi el brou de peix. Deixeu-ho coure a foc fort durant uns 15 minuts. Quna l’arròs estigui cuit, tritureu la crema amb una batedora fins que quedi ben fina. Si us queda molt espessa, hi podeu afegir més brou de peix.

Coleu-ho amb un colador xinés. Torneu a posar-ho al foc, rectifiqueu de sal i tireu un petit raig de nata per refinar el sabor de la crema.

Decoreu amb porradell picat.

VI RECOMANAT: Marina Alta blanc 2004 ( DO Alacant)