7 de set. 2008

Amanida de carxofes amb pernil i vinagreta de carquinyolis


Ingredients per a 4 persones:
  • 200 grs de pernil de gla
  • 8 carxofes
  • oli, sal, i pebre
Per a la vinagreta:
  • 200 grs d'oli verge
  • 60 grs de vinagre
  • 60 grs de carquinyolis
Per a la barreja d'enciams:
  • 50 grs de ruca
  • 4 minicarbassons en flor
  • 1 escarola
  • 1 creixen
  • 1 xirivia
  • 1 endivia
  • 1 enciam vermell
  • 1 fulla de roure
Preparació:
  1. Netegeu les carxofes, talleu-les en quatre parts.
  2. Talleu el pernil en làmines.
  3. Netegeu bé tots els enciams, escorreu-los per separta , si pot ser amb la centrifugadora i barregeu-los.
  4. Per fer la vinagreta, barregeu tots els ingredients i passeu-los , per a la batedora.
  5. Salteu les carxofes en una paella amb oli i sal. Quan estigueu a punt d'acabar, incorporeu una punta de pebre.
  6. Emplateu així: en el centre del plat 4 trossos de caxofa. A sobre, l'enciam amanit am,b la vinagreta, 4 trossos més de carxofa i el pernil de gla. Acabeu posant-hi una mica més d'enciams.
Recepta original del Restaurant Alkimia ( Industria,79 BARCELONA) Cuiner : Jordi Vilà