7 de des. 2008

SARSUELA

Ara que ve Nadal aquesta és una bona recepta per fer als vostres convidats, és tradicional però sempre agrada.
Ingredients per a 4 persones:

  • 2 llagostes de 1/2 kg aprox.
  • 200 cl de fumet
  • 100 cc de brandi
  • 4 cuetes de rap
  • 4 escamarlans
  • 4 llagostins
  • 4 gambes
  • 12 musclos
  • 4 alls
  • 2 cebes tallades a tires primes
  • 3/4 kg de tomàquets madurs
  • 2 fulles de llorer
  • 2 claus
  • canyella, pebre negre, farina, sal i oli d'oliva
Preparació:
  1. En una paella o cassola grossa, fregiu-hi el rap enfarinat i el marisc. Quan estigui daurat, traieu-ho del foc i reserveu-ho.
  2. En el mateix oli, sofregiu la ceba i els alls fins que estiguin rossos, juntament amb les herbes i les especies. Afegiu-hi una cullerada de farina i remeneu-ho. Flamegeu-ho amb el brandi i després afegiu-hi el tomàquet, prèviament ratllat, i el fumet. Deixeu-ho coure uns 15 min.
  3. Tot seguit poseu-hi el rap i la llagosta, i al cap de 15 minuts la resta del marisc. Deixeu-ho bullir 3 minuts més, rectifiqueu de sal i ja ho pòdeu servir.