14 de febr. 2009

Amanida de tomàquets secs confitats, gambes i bolets

Aquesta amanida és molt complerta, és un mar i muntanya, i amb bolets que aporten molta fibra i poques calories.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 paquet de barreja d’enciams: canonge, escarola, radiccio, rúcula, etc.
  • 12 tomàquets secs
  • oli d’oliva
  • oli de gira-sol
  • all
  • 1 bossa de barreja de bolets congelats
  • 16 gambes vermelles
  • 40 g de pinyons
  • Vinagre de Módena
  • Mostassa antiga
  1. Primer de tot es netegen les gambes, es pelen i es posen els caps a foc molt suau amb l’oli de gira-sol. Quan comenci a agafar color vermell s’apaga i es matxuquen gambes i oli amb el morter, per finalment colar l’oli.
  2. Els tomàquets s’escalden lleugerament amb aigua calenta i es posen a coure amb oli i all fins que quedin tous.
  3. Les gambes es salen i es couen amb una mica d’oli a la paella.
  4. Els bolets es saltegen amb una mica d’oli i all fins que quedin ben cuits i hagin perdut l’aigua natural.
  5. Els pinyons es torren lleugerament.
  6. S’amaneix amb sal, pebre, vinagre de Módena i l’oli de gambes.
  7. Es munta l’amanida i es serveix tèbia.
Recepta extreta de la web : http://www.montsecuines.com