13 de febr. 2009

RECULL DE RECEPTES LLEUGERES

Ara que aviat vindrà el bon temps, ens anirà bé aquest recull de receptes lleugeres que he recopilat de diversos llocs:

Amanida amb nous i pera: diferents fulles de enciam, roure, espinacs... pera tallada a lamines, nous ben picadetes i formatge fresc (tipus burgos) tambe a lamines. Amanit amb una vinagreta d'oli, vinagre de modena i una punteta de mel.
Jo m'ho menjo com a plat unic per sopar.

Remenat de cebes tendres i bolets variats: en una paella amb un rajet d'oli saltegem la ceba i els bolets, una mica de sal i pebre, quan ja ho tenim afegim 2 ous batuts, donem una volteta i servir amb una torradeta de pa.

Wok de verduretes i pollastre:
En un wok hi posem un rajet d'oli i ceba tendra, pastanaga, brocoli, carbassó i xampinyons tot tallat a dauets o lamines, poqueta sal i pebre,despres d'uns 5 min. afegim el pollastre a dauets tambe, deixem que agafi una mica de color, afegim una mica de salsa de soja i si ens agrada picant una mica de pebre vermell, donem un parell de voltetes mes (1min.) i ja podem servir.


Crema de coliflor En una cassola es sofregeix amb un rajolí d'oli una ceba picadeta. S'afageix la coliflor en trossets i se li donen unes voltes. Se li tira aigua fins que estigui gairebé coberta. Es deixa bullir uns 15 minuts, es tritura fins a tenir una crema suau. Es posa al punt de sal i pebre. Al servir, se li pot afegir una cullerada de iogurt i un polsim de "mejorana" o "herbes de provença".


Postres de taronja sense sucre En un cassó es posa el suc de una/dues taronges i un parell o tres dàtils secs sense pinyol i talladets a trossets. Quan el suc aquest sigui com un carmel lleuger, se li afegeix aigua de roses (es pot trobar a les botigues orientals). Es tallen a rodanxes una o dues taronges i es salseja amb el suquet fred. Al servir, se li pot posar una cullerada de iogurt grec i canyella.

Crema de pastanaga al curry:
En una cassola posem un raig d'oli, ceba picada i pastanaga a rodanxetes sal i pebre i deixem que es dauri una mica, despres afegim aigua que cobreixi i deixem uns 15 min. despres, ja fora del foc, ho triturem tot amb la batedora, hi afegim un rajet de crema de llet i un polsim de curri , remenem una mica i ja podem servir.

Sandvitx de pinya
6 llesques de pa de motlle
1 pot de pinya
Pernil dolç 6 talls quadrats com el pa de motlle
Formatge 6 talls quadrats com el pa de motlle
Mantega
Formatge ratllat.

En una plata es posen les llesques de pa de motlle, s’unten amb una mica de mantega, a sobre s’hi posa un tall de pernil dolç, un tall de formatge, un tall de pinya i a sobre formatge ratllat.
Es gratinen al forn.