1 de març 2009

Llenties amb Xipirons de Cadaques

Ingredients per a 4 persones:
  • 1 pebrot vermell
  • 2 grans d'all
  • 300 grs de xipirons frescs
  • 1 ceba
  • 300 grs de llenties precuinades
  • 1 got de salsa de tomàquets natural
  • 1 got de cognac
  • 1/2 litre de caldo de peix
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branca de romaní
  • oli
Preparació:
  1. Fer un sofregit amb el pebrot, la ceba i l'all picats molt finets.
  2. Afegir el llorer i el romaní.
  3. Quan comenci a daurar-se afegir els xipirons ja nets.
  4. Deixar coure fins que l'aigua que deixen anar els xipirons s'evapori.
  5. Tirar-hi el cognac per sobre i flamejar.
  6. Quan s'apagui afegir el tomàquet, deixar coure una mica i afegir les llenties.
  7. Cobrir amb el caldo de peix i coure a foc mig durant 10 minuts.
  8. Rectificar de sal i servir. Queda molt bé presentat amb cassoletes de fang individuals amb una fulla de llorer.