Llenties amb Xipirons de Cadaques
Ingredients per a 4 persones:
- 1 pebrot vermell
- 2 grans d'all
- 300 grs de xipirons frescs
- 1 ceba
- 300 grs de llenties precuinades
- 1 got de salsa de tomàquets natural
- 1 got de cognac
- 1/2 litre de caldo de peix
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de romaní
- oli
- Fer un sofregit amb el pebrot, la ceba i l'all picats molt finets.
- Afegir el llorer i el romaní.
- Quan comenci a daurar-se afegir els xipirons ja nets.
- Deixar coure fins que l'aigua que deixen anar els xipirons s'evapori.
- Tirar-hi el cognac per sobre i flamejar.
- Quan s'apagui afegir el tomàquet, deixar coure una mica i afegir les llenties.
- Cobrir amb el caldo de peix i coure a foc mig durant 10 minuts.
- Rectificar de sal i servir. Queda molt bé presentat amb cassoletes de fang individuals amb una fulla de llorer.