2 de març 2009

ROMESCO DE SÍPIA AMB PATATES

Un dels segells d'identitat de les terres tarragonines és el romesco, una picada que s'utilitza en molts plats de peix.

Ingredients per a 4 persones:
  • 600 g de sípia
  • 1 kg de patates
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 llesca de pa
  • 2 tomàquets
  • 2 pebrots de romesco
  • 1 bitxo
  • 100 grs d'ametlla torrada picada
  • oli i sal
  • aigua
Preparació:
  1. Fregiu el pa en una cassola amb oli. Fregiu en el mateix oli i de forma successiva els alls, els pebrots, el bitxo i els tomàquets. Reserveu-los. Seguidament, feu una picada amb les ametlles i els ingredients que heu fregit. Els pebrots s'han de partir per el mig i s'ha d'extreure la polpa; els tomàquets s'han de pelar.
  2. Poseu la picada a la cassola amb oli, fregiu-la una mica i afegiu la sípia neta i tallada, i la sal. Remeneu-ho i cobriu-ho d'aigua. Coeu-ho uns 20 minuts. Mestrestant peleu les patates, talleu-les a daus, poseu-les a la cassola. Deixeu-les coure uns 10-15 minuts.