6 d’abr. 2009

Pastissos de Formatge

Ingredients per a 6-8 persones:
  • 250 grs de galetes María
  • 130 grs de mantega
  • 160 grs de sucre
  • 1 bossa de gelatina de 20 grs.
  • 100 ml d'aigua
  • 500 grs de formatge blanc
  • 6 rovells d'ou
  • 40 cl de crema de llet espesa
  • 2 kiwis
Preparació:
  1. Triturar les galetes. Fondre la mantega i mesclar amb les galetes fins que tinguem una massa. Omplir el fons d'un motlle i amb una cullera extendre-la fins que quedi plana. Bullir l'aigua amb el sucre i fer l'almívar.
  2. Posar els rovells en un bol i tirar-hi l'almívar. Diluir la gelatina. Tallar el formatge i afegir-lo als rovells juntament amb la crema de llet. Batre, afegir la gelatina, reservant-ne una cullerada. Repartir-ho per sobre la massa de les galetes al motllo i deixar a la nevera fins que qualli.
  3. Triturar els kiwis i afegir la gelatina reservada. Abans de que quatlli, repartir-ho per sobre del formatge i tornar-ho a posar a la nevera.
  4. Altres cobertures: Seguir el mateix procés amb qualsevol cítric, fruites del bosc, mango o préssec.
Alguns consells:
  • Si fas la cobertura de fruits vermells i vols que et quedi ferma, afegir una cullerada de melmelada de maduixa, així quedarà més quallat.
  • Pots utilitzar diferents tipus de formatge, com mató, de Burgos, inclòs formatges cremosos. A la mescla de formatges afegeix-li la pell ratllada d'una llimona per donar-li més gust.