24 d’abr. 2010

MINIBURGUER DE GAMBES AMB SALSA PICANT

I
Ingredients per a 4 persones:
  • 800 grs de gambes crues 
  • 1 bitxo vermell petit
  • 3 grans d'all
  • 2 branquetes de coriandre
  • pebre negre acabada de moldre
  • 1 ou
  • sal
  • mitja cullerada d'oli
  • salsa tailandesa de bitxo ( es ven fet a les botigues asiàtiques)
Preparació:
  1. Peleu les gambes i separeu els caps de les cues. Tallar les cues en sentit longitudinal i els hi treieu el conducte intestinal. Rentar i picar finament les gambes. Netejar el bitxo, treure les llavors i picar-lo en tires fines. Pelar l'all. Rentar el coriandre i piqueu-lo.
  2. Amb el morter picar l'all, junt amb el chile i el coriandre, afegint una mica de sal i pebre.Incorporeu les gambes i moldre fins formar una massa consistent.
  3. Afegir l'ou batut i mesclar bé. Donar forma d'hamburguesa molt fina a la masa. Calentar l'oli a una paella i fregir durant 1-2 minuts. Servir amb la salsa tailandesa de bitxo.
MÉS LLEUGER: Com que és molt fí, es pot esclafar al microones en comptes de fregir-les per estalviar oli.

Calories: 100 per ració  Proteines : 16 grs  Grases: 4 g  Hidrats de carboni : 0 

RECEPTA original de la revista " Cocina Ligera"