15 de nov. 2010

FILET AL TRES PEBRES AMB PATATES


S'acosta NADAL , aquesta és una bona recepta per fer...l'he tret d'un especial de Cuina d'una revista, espero que us agradi.

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 filets "solomillo" de vedella
  • 8 talls de bacon
  • 8 patates petites
  • 1 terrina de formatge fresc "tipus PHILADELPHIA"
  • 50 grs de formatge blau
  • 2 dl de nata líquida
  • 1 cullerada de pebre blanca, negra i rosa en gra
  • unes tiges de caramuixa "cebollino"
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
Preparació:

  1. Envoltar els filets de vedella amb els talls de bacon i subjectar-les amb una volta de fil de cuina.
  2. Coure les patates amb la seva pell durant uns 15 minuts a una cassola amb aigua salada. Retirar i deixar-les que quedin tèbies. Precalentar el forn a 200 ºC.
  3. Calentar dues cullerades d'oli a una paella i daurar els filets 3 minuts per cada costat. Posar-hi sal i pebre i reservar-los.
  4. A la mateixa paella calentar la nata líquida remenant els sucs del fons de cocció amb l'ajuda d'una cullera de fusta. Coure durant 3 o 4 minuts, afegir els grans de pebre i retirar del foc. Una vegada fóra del foc, rectificar de sal i mesclar amb la meitat de formatge fresc fins obtindre una salsa cremosa.
  5. Obrir les patates per la part superior fent-lis un tall en forma de creu. Disposar els filets i les patates a una safata refractària untada amb oli i posar al forn durant 4 minuts.
  6. Mentre, aplastar el formatge blau amb una forquilla fins obtindre una pasta i mesclar-ho amb el formatge fresc restant.
  7. Retirar la safata del forn, farcir les patates amb la mescla de formatge blau i tirar-hi per sobre el "cebollino" picat. Servir amb la salsa apart.