28 de nov. 2010

TRIANGLES FARCITS D'ÀNEC AMB PERES


Aquesta recepta la va fer la meva companya Ester l'any passat com aperitiu per Nadal i va ser tot un èxit.

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 confits d'ànec
  • 25 grs de rúcula
  • 4 peres blanquilla
  • 8 làmines de pasta filo
  • 1 culleradeta de jingebre
  • 1 culleradeta de sucre
  • Pedro Ximénez
  • 6 cullerades d'oli d'oliva verge
  • 2 cullerades de vinàgre de sidra
  • 30 grs de mantega
  • sal i pebre
Preparació:

  1. Posar a reduir una copa de Pedro Ximénez a una cassola petita a foc baix fins que tingui una textura de caramel líquit.
  2. Rentar les peres, peleu-les, treure el cor, les talleu a trossos mitjans i poseu-les a coure a foc baix amb 20 grs de mantega, el jingebre ratllat i el sucre durant 15 minuts.
  3. Retireu la pell i els ossos dels confits d'ànec, esmicolar la carn i la mescleu amb la pera. Amaniu am,b sal i pebre.
  4. Pinteu les làmines de pasta filo amb la mantega restant desfeta, les apileu de dos en dos i les talleu per a la meitat al llarg. Repartiu el farcit d'ànec i pera als extrems de les tires de massa i emboliqueu, donant-li forma triangular. Introduir al forn a 180 ºC durant 15 minuts.
  5. Prepareu una vinagreta mesclant l'oli d'oliva verge i el vinàgre de sidra. Amanir amb sal i pebre. Emplateu el paquet partit per a la meitat amb una mica de rúcula amanida amb la vinagreta, tireu per sobre la reducció de Perdro Ximénez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada