2 de des. 2010

CASSOLETES DE BACALLÀ AMB MELMELADA DE TOMÀQUET


Ingredients per a 4 persones:

  • 8 cassoletes de pasta brisa o quebrada
  • 400 grs de llom de bacallà
  • oli d'oliva
  • 300 grs de tomàquet madur
  • 2 branquetes de farigola
  • 2 fulles de llorer
  • 1 cullerada sopera de sucre
Preparació:

  1. Escaldar els tomàquets, peleu-los i els talleu a trossos. A una cassola de fang amb oli confiteu els tomàquets amb una fulla de llorer, una branqueta de farigola i sucre durant 30 minuts. Retireu del foc i reservar fins que quedi tebi.
  2. Prepareu la brandada: confiteu el llom de bacallà sense espines ni pell en oli d'oliva aromatitzat amb el llorer i la farigola que ha quedat, cuinar a foc suau.
  3. Emulsionar el bacallà a la batedora amb l'oli confitat fins que obtingueu una crema espessa.
  4. Farcir les cassoletes amb la brandada i decorar amb una cullerada del tomàquet confitat per sobre.
NOTA: si voleu aconseguir un bon contrast de sabors, deixeu el bacallà una mica salat; el dolç de la melmelada de tomàquet neutralitzarà la salaó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada