28 de des. 2011

AMANIDA DE RAÏM I AVELLANES


Ingredients per  4 persones:

  • 200 grs de raïm blanc
  • 200 grs de raïm negre
  • 1 llimona
  • 150 grs de formatge manxego curat
  • 1 poma verda
  • un grapat de creixens (berros)
per a la vinagreta:

  • 50 grs d'avellanes torrades
  • 4 cullerades d'oli d'oliva verge
  • 1 cullerada de vinagre 
  • sal
  • pebre
Preparació:

  1. Desgranar el raïm, netejar sota l'aixeta d'aigua i posar a escòrrer. Reservar, si voleu es poden pelar.
  2. Netejar la poma i secar-la, partir-la per la meitat, retirar el cor i les llavors i tallar-la a trossos petits. Tirar per sobre el suc de la llimona perquè no quedi oxidada i reservar.
  3. Talleu el formatge manxego en tires fines.
  4. Netejar els creixens amb aigua, escorrer i reservar.
  5. Preparar la vinagreta d'avellanes emulsionant el vinagre amb la sal, el pebre, i l'oli d'oliva. Seguidament afegir les avellanes tallades per la meitat.
  6. Repartir els creixens a plats individuals i completar amb els dos tipus de raïm i la poma a trossos. Tirar per sobre el formatge i amanir amb la vinagreta. Servir inmediatament.
La combinació de raïm amb formatge curat i fruits secs resulta deliciosa i festiu. Es pot substituir el formatge manxego per escames de Parmesà o trossos de Roquefort. També es poden substituir les avellanes per nous, ametlles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada