BROQUETA D'ANEC I POMA

Un aperitiu ben complert per aquest Nadal.
Ingredients per a 12 broquetes:

  • 1 magret d'ànec
  • 24 cebes de "platillo"
  • 1 poma Granny Smith
  • 2 cullerades d'oli d'oliva suau
  • 2 cullerades de sucre
  • 3 cullerades de maionesa
  • 1 cullerada de mostassa
  • sal
  • pebre
Preparació:

  1. Peleu les cebes, per fer-ho amb facilitat, cal escaldar-les amb aigua bullint durant 1 minut, escorre i deixeu-les refredar abans de pelar-les.
  2. Poseu oli d'oliva a una paella, afegiu les cebes pelades i el sucre i coure a foc lent fins que es formi un  caramel clar. Llavors, mulleu 4 cullerades d'aigua, coure durant uns 3 o 4 minuts i retireu del foc.
  3. Netegeu la poma i talleu-la en daus de 1,5 cm de costat. Talleu també el magret en daus de les mateixes dimensions.
  4. Poseu  l'ànec a uns palets de fusta alternant amb les cebes i la poma. Amanir amb sal i pebre.
  5. Calenteu la planxa lleugerament engrasada amb oli i daureu les broquetes.comenceu per el costat de la pell de l'anec durant 3 minuts. Després doneu la volta a les broquetes i ho coeu 1 minut més per cada costat restant. Retireu del foc.
  6. Poseu en un bol la maionesa, afegiu la mostassa i ho remeneu fins que la mescla quedi totalment homogènia.
  7. Serviu les broquetes calentes acompanyades de la maionesa a la mostassa. Si es vol donar més gust al plat es pot acompanyar amb unes fulles de menta.

Comentaris

Entrades populars