6 d’abr. 2012

BACALLÀ A LA BISCAÏNA


El bacallà, un peix típic per Quaresma.


Ingredients per a 6 persones:

  • 6 lloms de bacallà de 250 grams cadascun
  • 3 cebes vermelles
  • 3 cebes blanques
  • 20 grams de pebrots "choriceros"
  • 2 pebrots verds
  • 4 grans d'all
  • 150 ml d'oli d'oliva
  • 1 guindilla
  • pebre i sal
Preparació:

  1. Poseu el bacallà a remullar amb aigua freda, cal conservar-lo així 36 hores a la nevera, durant aquest temps cal canviar l'aigua 3 vegades. Escórrer i traieu-li les espines.
  2. Deixeu els pebrots amb aigua tèbia durant 1 hora. Escórrer, obriu-los i els hi traieu la polpa
  3. A una cassola poseu 100 ml d'oli, fregir les cebes pelades i tallades en juliana i els 2 grans d'all pelats i aixafats. Manteniu la cocció durant 30 minuts a foc suau. Afegiu la polpa dels pebrots i també afegiu el pebrots verda picats; fregir durant 5 minuts, incorporeu 500 ml d'aigua del remull dels pebrots i coure 30 minuts; salpebrar. Passeu la salsa per el xino.
  4. Calenteu l'oli restant a una paella; fregiu el dos gran d'all pelats i aixafats. Una vegada estant daurats, retireu-los. A la mateixa paella daureu els lloms de bacallà 3 minuts per cada costat.
  5. Poseu els lloms amb la pell a dalt a una cassola amb la salsa i la guindilla tallada a rodanxes. Deixeu coure 5 minuts movent la cassola. Serviu molt calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada