31 de jul. 2013

GASPATXO DE SÍNDRIA A L'ALFÀBREGA



Ingredients per a 4 persones:

  • 1 kg de síndria sense la pell
  • 1/2 kg de tomàquets
  • 1/2 gra d'all
  • 1 cogombre
  • 1 ceba tendra
  • 1/2 got d'oli d'oliva
  • 40 ml de vinagre
  • 2 branques d'alfàbrega
  • sal
  • pebre
Preparació:
  1. Escaldeu els tomàquets durant 30 segons. els escorreu, refresqueu i peleu. Talleu-los a quarts, elimineu les llavors i els piqueu. Peleu el cogombre, talleu-lo a quarts, elimineu les llavors i talleu-lo a daus petits (en reserveu dues cullerades per decorar). Piqueu, també la ceba. Peleu l'all i el talleu petit.
  2. Talleu la síndria i elimineu les llavors. Formeu algunes boles amb una cullera especial de fer boles i reserveu-les per decorar.  Poseu-la en un pot, afegiu el tomàquet, la ceba, el cogombre i l'all, ho tritureu fins obtenir una crema fina. Amaniu amb sal, pebre i el vinagre, torneu a triturar i afegiu la meitat d'oli d'oliva. Rectifiqueu de sal, vinagre i reserveu a la nevera fins el moment de servir.
  3. Introduir l'oli restant en un got per batedora, afegiu les fulles d'alfàbrega netes, una mica de sal i tritureu fins obtenir un oli verd el més llis possible.
  4. Serviu el gaspatxo en plats fondos, poseu al centre les boletes de síndria i el cogombre. Decoreu amb l'oli d'alfàbrega i alguna fulla.
NOTA: Cal que estigui dues hores com a mínim a la nevera, ja que cal que estigui fresc quan el serviu, si no es te temps es pot afegir glaçons i remoure a fi i efecte es desfacin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada